Регистрация

Нискомаслени Чимичангас

Автор:
gabi
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
518
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450 г черен боб, консерва, изплакнат и отцеден

225 г домати, консерва

2-3 ч.л. чили на прах

1 ч.л. риган, сушен или италиански подправки

22 царевични тортили

1 ч зелен лук, ситно нарязан, включително перата

1 1/2 ч настърган кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Смесете боба, доматите, чилито на прах и ригана в тенджера. Покрийте и задушете за 5 мин. Свалете капака и оставете да къкри, като се разбърква и намачкайте част от боба в стените на съда; гответе още 5 минути. Заделете. Сгорещете тортилите според указанията на опаковката и дръжте на топло под гореща, влажна кърпа. Поставете 1 супена лъжица от сместа с боб в центъра на всяка тортия. Поръсете с по пълна чаена лъжичка лук, след това една супена лъжица сирене. Сгънете противоположните страни на тортилите върху сместа два пъти, така че да се получат квадратни пакети. Сложете ги със затворения край надолу в незалепващ тиган. Повторете, докато се използват всички съставки. Гответе на слаб огън, покрити, от 3 до 5 минути, докато се сгорещят и станат хрупкави отдолу. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта