Непалска супа от леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет ориз
2 ч вода
1 пакет леща
3 ч бульон или вода
1 ч.л. масло
1 малка глава лук, нарязана на кубчета
1 средно голям домат, нарязан на кубчета
1 скилидка чесън, счукан
Сол и черен пипер на вкус
Изплакнете ориза. В тенджера, сложете две чаши вода да заври, след което добавете ориза. Оставете да заври отново, като се разбърква веднъж, след това намалете огъня и оставете да къкри около 20-30 минути, докато водата се абсорбира. Изплакнете лещата. Поставете я в тенджера и се покрива с 2-3 чаши вода или бульон. Оставете течността да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри около 30 минути или докато лещата е омекне. В тиган, разтопете маслото на умерен огън, добавете лука и домата. Когато лукът е прозрачен, добавете подправките и чесъна. Гответе 1-3 минути, докато зеленчуците са покрити и сместа е станала на паста. Добавете пастата при лещата и се разбърква. Добавете сол и черен пипер на вкус. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ