Регистрация

Немски сладкиш с карамелизирани бадеми

Автор:
lubo
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
827
Оцени рецептата

На тортата:

3 ч брашно

1 пакет активна суха мая

2/3 ч мляко

1/3 ч захар

6 с.л. масло или маргарин

1 яйце

За топинга:

1 ч захар

9 с.л. масло или маргарин

1 1/4 ч бадеми, нарязани

2 с.л. мляко

За пълнежа:

1 1/2 ч мляко

1 пакет пудинг ванилия

 

Поставете брашното в голяма купа. Добавете маята и захарта. Кипнете млякото, добавете маслото или маргарина и се охлажда до хладко. Изсипете върху брашното, добавете яйцето и разбийте до гладкост. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. Натиснете тестото надолу и се разточва на голям кръг. Сложете в разглабяща се форма за печене на торта. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. След като това стане, сложете захарта, маслото или маргарина и бадемите в тенджера. Варете на умерен огън около пет минути, докато маслото и захарта се разтопят. Свалете от огъня, добавете две супени лъжици мляко и се охлажда до хладко. Намажете върху тортата и се пече в предварително загрята фурна на 190С в продължение на 30 минути. Разхлабете стените с нож, извадете тортата от съда и се охлажда. Пригответе пудинга според указанията на пакета с помощта на 1 1/2 чаша мляко. Заделете да се охлади. След като тортата е студена, я срежете на два блата. Намажете студения пудинг в средата и върнете обратно горния блат. Поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта