Регистрация

Невероятна торта

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

560 г горчиво-сладък тъмен шоколад

1 1/4 ч захар, много фина

450 г несолено масло

55 г портокалов коняк

10 жълтъка, със стайна температура

10 белтъка, със стайна температура

1/4 ч захар, много фина

Пудра захар

 

Разтопете шоколада на водна баня. Когато шоколадът се разтопи, разбийте с 1.25 чаши захар, смесете добре, докато захарта се разтвори. Смесете с маслото, докато се стопи, като се разбърква често. Когато маслото се абсорбира изцяло, отстранете сместа от огъня и разбийте с коняка. Разбийте жълтъците в купа за бъркане, докато станат пухкави. Бавно добавете сместа с шоколад при яйчните жълтъци, като разбивате постоянно, докато се абсорбира изцяло. Заделете. Разбийте белтъците в друга купа на пяна и се добавят останалите 0,25 чаша захар. Продължете да разбивате на сняг. Смесете с шоколада. Когато сместа е гладка, се изсипва в намаслена и набрашнена разглабяща се форма за торта. Пече се на 135 градуса в продължение на 3 часа. Извадете от фурната, оставете за 20 минути. Обърнете в чиния и махнете съда. Поръсете с пудра захар и поднесете с ванилов сладолед и/или сладко от ягоди, по желание.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта