Регистрация

Морковена торта с пюре от сини сливи

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

1/4 ч орехи, препечени и едро нарязани

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. канела

2 ч.л. бакпулвер

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

2 големи яйца

2 големи белтъка

2 ч захар

1 ч пюре от сини сливи (вж. по-долу)

1/2 ч растително масло

2 ч настъргани моркови (5-6 малки)

225 г натрошен ананас, отцеден

За глазурата:

340 г крема сирене, меко

1/2 ч пудра захар

1 1/2 ч.л. чист екстракт от ванилия

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете три кръгли тавички. Постелете дъната с восъчна хартия и оставете настрана. В купа, смесете брашното, канелата, бакпулвера, содата за хляб и солта. В голяма купа, разбийте заедно яйцата и белтъците. Добавете захарта, пюрето от сливи и маслото и разбийте до гладкост. Добавете сместа с брашно към сместа с яйце и се разбърква с дървена лъжица до смесване. Добавете морковите, ананаса и препечените орехи. Разделете тестото в подготвените тави и печете в продължение на 30 до 35 минути при 180 градуса или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Оставете да изстине в продължение на 5 минути в съда. Разхлабете стените и обърнатите блатовете върху решетка. Отлепете хартията и оставете да се охладят напълно.

За пюрето от сини сливи: В кухненски робот, смесете 1 чаена чаша сушени сини сливи без костилка с 6 супени лъжици гореща вода; разбийте до гладкост.

За глазурата:

В купа, смесете крема сиренето, захарта и ванилията; разбийте с електрически миксер, докато сместа е гладка и кремообразна.

На тортата: Сложете 1 блат върху чиния за сервиране. Нанесете непълна 1/2 чаша глазура отгоре. Покрийте с друг блат и намажете още 1/2 чаша глазура. Поставете третия блат отгоре и намажете с останалата глазура.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта