Морковена торта с пюре от сини сливи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч орехи, препечени и едро нарязани
2 1/2 ч брашно
2 ч.л. канела
2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
2 големи яйца
2 големи белтъка
2 ч захар
1 ч пюре от сини сливи (вж. по-долу)
1/2 ч растително масло
2 ч настъргани моркови (5-6 малки)
225 г натрошен ананас, отцеден
За глазурата:
340 г крема сирене, меко
1/2 ч пудра захар
1 1/2 ч.л. чист екстракт от ванилия
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете три кръгли тавички. Постелете дъната с восъчна хартия и оставете настрана. В купа, смесете брашното, канелата, бакпулвера, содата за хляб и солта. В голяма купа, разбийте заедно яйцата и белтъците. Добавете захарта, пюрето от сливи и маслото и разбийте до гладкост. Добавете сместа с брашно към сместа с яйце и се разбърква с дървена лъжица до смесване. Добавете морковите, ананаса и препечените орехи. Разделете тестото в подготвените тави и печете в продължение на 30 до 35 минути при 180 градуса или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Оставете да изстине в продължение на 5 минути в съда. Разхлабете стените и обърнатите блатовете върху решетка. Отлепете хартията и оставете да се охладят напълно.
За пюрето от сини сливи: В кухненски робот, смесете 1 чаена чаша сушени сини сливи без костилка с 6 супени лъжици гореща вода; разбийте до гладкост.
За глазурата:
В купа, смесете крема сиренето, захарта и ванилията; разбийте с електрически миксер, докато сместа е гладка и кремообразна.
На тортата: Сложете 1 блат върху чиния за сервиране. Нанесете непълна 1/2 чаша глазура отгоре. Покрийте с друг блат и намажете още 1/2 чаша глазура. Поставете третия блат отгоре и намажете с останалата глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ