Регистрация

Много ароматен боб

Автор:
Юлия
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
969
Оцени рецептата

1 ч шарен боб

5 ч вода

2 с.л. свинска мас

1 с.л. мазнина от бекон

1 глава лук

340 г свински наденички

450 г говеждо, едро смляно

4 скилидки чесън

1 ч.л. анасон

1/2 пакетче кориандър, семена

1/2 пакетче семена копър

1/2 пакетче карамфил, смлян

1 пръчка канела, смляна, 2,5 см

1 ч.л. черен пипер, прясно смлян

1 ч.л. червен пипер

1 индийско орехче, смляно

1 ч.л. кимион

2 ч.л. риган, сушен

4 с.л. семена сусам

1 ч бадеми, бланширани, обелени

12 червени люти чушки, цели, сушени

42 г млечен шоколад, натрошен на малки парченца

1 консерва доматено пюре (170 г)

2 с.л. оцет

3 ч.л. лимонов сок

1 мека тортия, нарязана

сол

 

1. Поставете изплакнатия боб в купа, добавете 2 до 3 чаши вода и се накисва за една нощ.

2. Излейте боба с водата в тенджера и добавете още 2 - 3 чаши вода. Оставете да заври на средно силен огън, а след това намалете котлона и оставете да къкри, частично покрит, за около 45 минути, докато зърната поомекнат. Отцедете боба и заделете бульона.

3. Разтопете свинската мас в тиган на умерен огън. Добавете боба и леко запържете в свинската мас. Заделете.

4. Разтопете мазнината от бекона в тиган на умерен огън. Добавете лука и запържете, докато стане прозрачен.

5. Смесете месото от наденицата с каймата и всички подправки до ригана. Добавете тази смес от месо и подправки в съда с лука. Натрошете всички бучки с вилица и гответе, като се разбърква от време на време, докато месото покафенее много добре.

6. Добавете заделения бульон и боба. Смесете с всички останали съставки. Оставете да заври, след това намалете огъня и варете, непокрито, за още 1-2 часа. Разбърква се от време на време. Добавя се вода, само ако е необходимо.

7. Опитайте и регулирайте подправките.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта