Ментова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1/2 ч маргарин, мек
1 ч захар
4 яйца
1 ч.л. ванилия
450 мл шоколадов сироп
1 ч брашно + 1 с.л.
За топинг 1:
1 1/2 ч маргарин, мек
2 с.л. мляко
2 ч пудра захар
3/4 ч.л. ментов екстракт
2 капки зелен оцветител за храна
За топинг 2:
6 с.л. маргарин
1/4 ч шоколад, натрошен
Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте на крем маргарина и захарта. Добавете яйцата, ванилията и шоколадовия сироп. Смесват се с брашното. Изсипете в ненамаслена правоъгълна тавичка. Печете 30 минути. Охлажда се напълно. Смесете съставките за топинг 1. Намажете кейка, след като се е охладил. Оставете в хладилника, докато се охлади. Разтопете маргарина и шоколада за топинг 2; оставете да се охлади до стайна температура. Намажете върху първата глазура. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ