Мексиканско чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч царевично олио
3 големи глави лук, нарязан
6 големи скилидки чесън, счукан
5 с.л. смлени леко люти чушки
1 ч.л. смляно чили
2 с.л. смлян кимион
450 г нетлъсто свинско, смляно
2.2 кг телешко филе, нарязано на малки кубчета
2 ч.л. риган
2 1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
800 г домати
консерва, неотцедени
680 мл бира
370 мл телешки бульон
2 дафинови листа
960 г червен боб
Сгорещете олиото в голям съд. Добавете лука. Покрийте и гответе на умерен огън за 5 минути. Махнете капака, увеличете котлона до силен и гответе, като разбърквате често, докато лукът започне да покафенява, около 5-10 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 или 2 минути, докато усетите аромата. Добавете чилитата и кимиона. Гответе, като се разбърква за 1 минута след това добавете каймата, натрошете и се разбърква. Добавете телешкото, ригана, солта и черния пипер. Увеличете огъня до силен и гответе, като се разбърква често, докато месото не е вече червено, около 10-15 минути. Добавете доматите и течността им, бирата, телешкия бульон и дафиновите листа. Оставете да заври, покрийте частично и намалете огъня. Гответе, докато месото омекне и сосът се редуцира до консистенцията на чили, около 1 1/2 до 2 часа. Сгорещете боба в течността от консервите. Отцедете и го добавете в чилито.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ