Регистрация

Медена дяволска торта с богата шоколадова глазура

Автор:
Надежда
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
738
Оцени рецептата

1 1/2 чаши универсално брашно

1 1/2 чаши неподсладено какао на прах - разделено

2 чаени лъжички сода за хляб

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сол

2 чаши мед - разделени

1/2 чаша 2% мляко

1/2 чаена чаша олио, растително

2 яйца

3 супени лъжици ванилия - разделени

1 чаша вряла вода

1 ч.ч. сметана за разбиване

 

На блата: Намаслете и набрашнете две тави с диаметър 23 см. В голяма купа смесете брашното, 1 чаена чаша какао на прах, содата, бакпулвера и солта. Добавете 1-1/2 чаши мед, млякото, маслото, яйцата и 2 ч.л. ванилия, разбийте в продължение на 2 минути. Постепенно прибавете водата, като разбивате. Разделете тестото между тавите и печете на 180°С за 25 до 30 минути, или докато тестото се отдръпне малко от стените на тавата и клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста. Охладете за 10 минути. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.

На глазурата: В средно голяма купа, комбинирайте останалата 1/2 чаша какао на прах, 1/2 чаша мед, 1 чаена лъжичка ванилия и сметана. Разбийте, докато се сгъсти и се получи пухкав крем.

Намажете глазурата равномерно отстрани и върху блата. Поставете втория блат отгоре. Разстелете равномерно останалата глазура отстрани и отгоре.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта