Регистрация

Маникоти по мексикански

Автор:
Наталия
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

6 кори за маникоти

226 г нетлъста телешка кайма

3/4 чаша пържен боб

1/2 чаша ситно нарязана целина

1/2 чаена лъжичка кимион, смлян

1 консерва 340 г царевица с чушки - отцедени

1 консерва 226 г пикантен сос

1/2 чаша заквасена сметана

1/4 чаша зелен лук - нарязан

1/4 чаша нарязани зрели маслини без костилка

1/4 чаша нарязани домати

 

Сварете корите според указанията на опаковката. Междувременно, натрошете каймата в подходящ съд за микровълновата фурна. Сложете капака на съда и поставете на 100% мощност (висока) за 2 1/2 до 3 1/2 минути, или докато не останат розови частици. Отстранете мазнините. Прибавете пържения боб, целината и кимиона. Напълнете сварените кори с тази смес. Подредете пълнените маникоти в тавичка. Изсипете царевицата и соса отгоре. Покрийте с прозрачно фолио. Гответе на висока мощност в продължение на 8 до 10 минути или докато сместа се стопли хубаво. Полейте със заквасена сметана. Поръсете със зелен лук, маслини и нарязани домати.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта