Регистрация

Лимонова киноа

Автор:
яна маринова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

1 ч киноа

1 1/2 с.л. зехтин

2 ч вода

3/4 ч.л.сушен риган

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. сушен розмарин, натрошен

3 с.л. нарязан магданоз

2 с.л. пресен лимонов сок

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч.л. пипер

 

Поставете киноата в голяма купа и напълнете със студена вода. Отцедете в гевгир и повторете още четири пъти, оставете настрана. Загрейте олиото в 2-литрова тенджера на умерен огън. Добавете изплакнатата киноа и гответе, като се разбърква, докато киноата се напука, около 3 до 5 минути. Добавете водата, ригана, мащерката и розмарина. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, покрито, за 15 минути. Добавете магданоза, лимоновия сок, солта, лимоновата кора и черния пипер. Оставете на слаб огън, покрито, за още 5 минути. Разбъркайте с вилица.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта