Леща с пушена наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г пушена наденица
1/3 ч зехтин
1/3 чаша брашно
4 стръка целина, нарязана
3 скилидки чесън, счукан
2 глави лук, нарязан на кубчета
2 големи моркова - ситно нарязан на кубчета
2 л пилешки бульон
1 3/4 ч леща
1 с.л. сос Уорчестър
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
Запържете наденицата на умерен огън, като се разбърква, докато покафенее. Заделете. Към мазнината в съда, добавете олио, така че да се получи 1/3 ч мазнина. Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа е червено-кафява, около 10 минути. Добавете целината, чесъна, лука и морковите; гответе, като се разбърква, докато зеленчуците започнат да омекват, около 3 минути. Добавете заделената наденица, пилешкия бульон, лещата, соса Урчестър, черния пипер и лютия червен пипер. Оставете да заври на силен огън; намалете огъня до слаб и оставете да къкри, докато лещата омекне, около 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ