Регистрация

Леща по манастирски

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
924
Оцени рецептата

1 средно голяма глава лук

1 с.л. зехтин

2 големи моркова

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. сушен риган

1 ч леща

5 ч консервирани домати, нарязани

2 с.л. магданоз, сушен, натрошен

2 ч вода

1/4 ч шери

1 с.л. зехтин

1 с.л. брашно

1 ч мляко

4 филийки хляб, натрошен

3/4 ч.л. сол

 

Запържете лука и морковите в 1 с.л. олио. Добавете мащерката и ригана. Запържете 3-5 минути. Добавете доматите, солта, магданоза, водата и лещата. Оставете на слаб огън за 45 минути. Направете запръжка с 1 с.л. масло, брашно и мляко. Добавете шерито. Добавете хляба при лещата. Изсипете запръжката при лещата. Изсипете сместа в йенска тенджера Пече се на 180 градуса в продължение на 40 минути.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта