Регистрация

Лешникова торта с малинов сос

Автор:
тодорова
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
877
Оцени рецептата

На блата:

1 ч сметана

200 г полу-сладък шоколад

2 жълтъка

1/2 ч масло

1/3 ч + 2/3 ч захар

За малиновия сос:

5 яйца; разделени

280 г малини, замразени

1 ч лешници; смлени

1 ч.л. ванилия

1/2 ч сладко от малини без семки

2 с.л. ванилия

1 ч.л. черешов ликьор

 

Загрейте фурната до 120С. Намаслете и поръсете дъното на разглабяща се форма за печене с какао. В тенджера на слаб огън, разтопете шоколада и маслото, като се разбърква непрекъснато. Добавете 2/3 чаша захар и продължете разбъркването, докато захарта се разтвори. В малка купа, разбийте 5 жълтъка на най-високата скорост в продължение на 2-3 минути. Смесете малко количество шоколад с жълтъците. Разбъркайте сместа с жълтъци в шоколада и варете на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато леко се сгъсти. Сваля се от огъня, прибавят се ванилията и смлените лешници. В малка купа, разбийте на сняг 5 белтъка на най-високата скорост. Внимателно прибавете белтъците при шоколада. Изсипва се в подготвената тава и се пече на 120С в продължение на 2 часа. Оставете да се охлади напълно, покрийте и сложете в хладилника.

На малиновия сос: Разбийте малините на пюре. Прецедете съставките. Оставете в хладилника до сервиране.

Свалете стените на формата и нарежете тортата на парчета. Поднесете с малиновия сос.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта