Лесен шоколадов чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч натрошени шоколадови бисквити
680 г нискомаслена извара
8 вафли (приблизително)
450 г крема сирене
1 1/4 ч захар
4 белтъка
2 яйца
3 с.л. какао на прах
1 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. винен камък
Намажете с олио кръгла тавичка с разглабящи се стени и диаметър 25 см. Поръсете натрошените бисквити на дъното. Заделете. В кухненски робот, разбийте до гладкост изварата и крема сиренето. Добавете 1 чаша захар, целите яйца и ванилията. Пюрирайте до гладкост. Изсипете три чаши от тази смес в голяма купа. Добавете какаото и 2 с.л. захар към останалата смес в купа и разбийте, докато сместа е гладка. Изсипете в купа и заделете. Разбийте белтъците с винения камък на пяна. Добавете останалите 2 с.л. захар и разбийте на сняг. Прибавете 1/4 от сместа с белтъците в сместа с какаото. Смесете останалите белтъци с крема сиренето. Изсипете като редувате в тавата. Направете спирали нож. Пече се на 160 градуса в продължение на 50 минути. Извадете и оставете да се охлади 15 минути, след което покрийте и оставете в хладилника за най-малко 8 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ