Регистрация

Лазаня с боб

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
542
Оцени рецептата

1 консерва пържен боб

1 шише тако сос, около 340 г

2 консерви домати, едната отцедена

1 ч извара

1 ч царевица

10 - 12 кори лазаня, несварени

1/4 ч черни маслини, нарязани на филийки

 

Смесете в купа боба с около половината от сока от едната консерва домати и няколко супени лъжици сос тако. Смесете останалия сос тако и доматения сок и оставете настрана. Сложете около една четвърт от сместа със соса тако на дъното на правоъгълна тавичка за лазаня. Покрийте соса със слой кори лазаня. Подредете на слоеве боба, царевицата, сиренето, отцедените домати, допълнително сос и кори лазаня, като завършите с достатъчно количество боб, така че да покрие напълно последния слой кори лазаня. Покрийте плътно с фолио. Пече се на 180С за около час, докато лазанята омекне. Махнете фолиото и поръсете с маслини. Пече се още няколко минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта