Лазаня с боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 консерва пържен боб
1 шише тако сос, около 340 г
2 консерви домати, едната отцедена
1 ч извара
1 ч царевица
10 - 12 кори лазаня, несварени
1/4 ч черни маслини, нарязани на филийки
Смесете в купа боба с около половината от сока от едната консерва домати и няколко супени лъжици сос тако. Смесете останалия сос тако и доматения сок и оставете настрана. Сложете около една четвърт от сместа със соса тако на дъното на правоъгълна тавичка за лазаня. Покрийте соса със слой кори лазаня. Подредете на слоеве боба, царевицата, сиренето, отцедените домати, допълнително сос и кори лазаня, като завършите с достатъчно количество боб, така че да покрие напълно последния слой кори лазаня. Покрийте плътно с фолио. Пече се на 180С за около час, докато лазанята омекне. Махнете фолиото и поръсете с маслини. Пече се още няколко минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ