Регистрация

Крем-супа от черен боб

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
682
Оцени рецептата

450 г черен боб

Вода

450 г бекон, нарязан на тънки ивици

1 глава лук, нарязан на кубчета

1 червена чушка, нарязана на кубчета

1 морков, нарязан на кубчета

1 стрък целина, нарязана на кубчета

1 ч.л. кориандър, пресен, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

16 ч пилешки бульон

Чили на прах

Сол

Черен пипер, прясно смлян

Салца, по желание

Заквасена сметана, по желание

 

Накиснете боба във вода, колкото да го покрие и оставете в хладилника за една нощ. Отцедете и изплакнете в гевгир. Заделете. Запържете бекона в голям съд, докато почти покафенее. Добавете лука, чушката, моркова, целината, кориандъра и чесъна и запържете леко на умерен огън, докато зеленчуците омекнат, 10 до 12 минути. Добавете боба и пилешкия бульон и оставете да заври на средно висока температура. Намалете огъня и варете на слаб огън до омекване на боба - около 1 час. Пюрирайте супата на партиди в блендер. Прецедете отново в съда. Поръсете с чили на прах, сол и пипер на вкус. Поднесете, гарнирана със сметана и салца, по желание.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта