Регистрация

Кленово-орехова торта

Автор:
Наталия
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
642
Оцени рецептата

3/4 ч кленов сироп

1/4 ч неосолено масло

1/4 ч кафява захар

Щипка смляно индийско орехче

1 3/4 ч едро нарязани орехи

2 1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 щипка сол

1/2 ч неосолено масло, със стайна температура

3/4 ч захар

2 яйца, със стайна температура

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 ч кисело мляко

3/4 ч сушен касис

Бита сметана (по желание)

 

Намажете щедро с масло кръгла тава за торта с високи стени. Загрейте сиропа, 1/4 чаша масло, кафявата захар и индийското орехче в тенджера на слаб огън, като се разбърква, докато захарта се разтвори. Оставете да заври. Изсипете сместа в подготвения съд. Поръсете с орехите. Сложете решетката в центъра на фурната и загрейте до 180 градуса. Пресейте брашното, содата и солта в купа. С електрически миксер, разбийте на крем 1/2 чаша масло в друга купа. Добавят се 3/4 чаша захар и се разбива, докато се получи пухкава смес. Разбийте с яйцата, едно по едно, след това разбийте 2 минути. Добавете ванилията и лимоновата кора и разбъркайте. Добавете брашнената смес и киселото мляко като ги редувате, като се започва и завършва с брашно. Прибавете касиса. Изсипете тестото върху ореховата смес, разпределете внимателно към стените на съда. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 55 минути. Веднага обърнете тортата върху решетка и поставете лист восъчна хартия отгоре. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта