Кленово-орехова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч кленов сироп
1/4 ч неосолено масло
1/4 ч кафява захар
Щипка смляно индийско орехче
1 3/4 ч едро нарязани орехи
2 1/2 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 щипка сол
1/2 ч неосолено масло, със стайна температура
3/4 ч захар
2 яйца, със стайна температура
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ч кисело мляко
3/4 ч сушен касис
Бита сметана (по желание)
Намажете щедро с масло кръгла тава за торта с високи стени. Загрейте сиропа, 1/4 чаша масло, кафявата захар и индийското орехче в тенджера на слаб огън, като се разбърква, докато захарта се разтвори. Оставете да заври. Изсипете сместа в подготвения съд. Поръсете с орехите. Сложете решетката в центъра на фурната и загрейте до 180 градуса. Пресейте брашното, содата и солта в купа. С електрически миксер, разбийте на крем 1/2 чаша масло в друга купа. Добавят се 3/4 чаша захар и се разбива, докато се получи пухкава смес. Разбийте с яйцата, едно по едно, след това разбийте 2 минути. Добавете ванилията и лимоновата кора и разбъркайте. Добавете брашнената смес и киселото мляко като ги редувате, като се започва и завършва с брашно. Прибавете касиса. Изсипете тестото върху ореховата смес, разпределете внимателно към стените на съда. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 55 минути. Веднага обърнете тортата върху решетка и поставете лист восъчна хартия отгоре. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ