Кафеена торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч вода
1 ч.л. разтворимо кафе
1 ч брашно
1 ч захар, разделена
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
4 яйца, разделени
1 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. винен камък
Разтворете разтворимото кафе на прах в 1/4 чаша вода; заделете. Пресейте брашното, 1/2 чаена чаша захар, бакпулвера и солта в купа. Направете кладенче в центъра, добавете олиото, жълтъка, водата, разтвореното кафе и ванилията. Разбийте с електрически миксер на висока скорост за 5 минути или докато сместа е лъскава и гладка. Смесете белтъците и винения камък в купа и разбийте на пяна. Добавете останалата захар, по 2 супени лъжици в даден момент и продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Изсипете сместа с жълтъците на тънка, равномерна струйка по цялата повърхност на белтъка, после внимателно обединете двете смеси. Изсипете сместа в ненамаслена форма за кекс и загладете равномерно с шпатула. Печете на 160 градуса за 1 час или докато отскача на допир в центъра. Охладете за 40 мин. Извадете от съда и оставете да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ