Регистрация

Картофено чили

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
641
Оцени рецептата

1 голяма глава лук, нарязан

2 с.л. олио

4 скилидки чесън, счукан

1 люто чушле, почистено от семената и наситнено

1 с.л. чили на прах

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. смлян бахар

1 ч.л. сушен босилек

1/2 ч.л. сушен риган

2 консерви по 410 г домати

3 ч пилешки бульон

3 картофа, нарязани на кубчета

1 зелена чушка - нарязана фино

2 консерви (425 г) шарен боб, изплакнат и отцеден

Сол и пипер (на вкус)

 

Задушете лука в олио на силен огън, докато покафенее. Добавете чесъна, лютото чушле, чилито на прах, кимиона, бахара, босилека и ригана. Задушете, като се разбърква често, около 2 минути. Добавете доматите със сока и зеленчуковия бульон, като се разбърква, за да се отлепят залепналите по дъното на тигана парченца. Оставете да заври. Добавете картофите и чушката и оставете да заври. Гответе, непокрито, на умерен огън в продължение на 15 минути, като се разбърква от време на време. Добавете боба и варете още 10-15 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта