Какаово чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Автор:
blazheva
|
Дата:
15 Apr
|
Видяна:
896
680 г свинско месо, едро смляно
1 ч зехтин или растително масло
5 средни глави лук, едро нарязан
2 ч доматен сок
3 ч вода
5 с.л. чили на прах
3 с.л. кимион, смлян
3 с.л. риган
3 с.л. какао на прах, неподсладено
3 с.л. канела
2 с.л. чесън, нарязан фино
3 с.л.царевично брашно
2 ч шарен боб, изплакнат и подсушен
- Запържете каймата за около 20 минути, докато вече не е розова, но не бива и да покафенява. Сложете в купа.
- Загрейте олиото в същия тиган и сотирайте лука за 10 до 20 минути, докато стане полупрозрачен.
- Смесете лука с каймата. Добавете доматения сок, 3 чаши вода, чили на прах, кимион, риган, какао, канела и сол. Смесете. Оставете да ври, непокрито, за един час.
- Овкусете със сол, добавете още чили на прах, ако искате.
- Прибавете чесъна, царевичното брашно и боба. Оставете да къкри за 10 минути. Сервирайте с гарнитура, например ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ