Регистрация

Какаово чили

Автор:
blazheva
|
Дата:
15 Apr
|
Видяна:
896
Оцени рецептата

680 г свинско месо, едро смляно

1 ч зехтин или растително масло

5 средни глави лук, едро нарязан

2 ч доматен сок

3 ч вода

5 с.л. чили на прах

3 с.л. кимион, смлян

3 с.л. риган

3 с.л. какао на прах, неподсладено

3 с.л. канела

2 с.л. чесън, нарязан фино

3 с.л.царевично брашно

2 ч шарен боб, изплакнат и подсушен

 

  1. Запържете каймата за около 20 минути, докато вече не е розова, но не бива и да покафенява. Сложете в купа.
  2. Загрейте олиото в същия тиган и сотирайте лука за 10 до 20 минути, докато стане полупрозрачен.
  3. Смесете лука с каймата. Добавете доматения сок, 3 чаши вода, чили на прах, кимион, риган, какао, канела и сол. Смесете. Оставете да ври, непокрито, за един час.
  4. Овкусете със сол, добавете още чили на прах, ако искате.
  5. Прибавете чесъна, царевичното брашно и боба. Оставете да къкри за 10 минути. Сервирайте с гарнитура, например ориз.




Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта