Регистрация

Италиански плодов кейк

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
627
Оцени рецептата

1 ч + 2 с.л. брашно

1/8 ч.л. сол

1 пакет активна суха мая

2 с.л. топла вода

3 с.л. захар, разделени

2 яйца

8 ч.л. маргарин

1/2 ч.л. настъргана портокалова кора

1/2 ч.л. екстракт от бренди

85 г микс сушени плодове, едро нарязани

 

Пресейте брашното и солта върху лист восъчна хартия; заделете. В малка купа се поръсва маята над вода, добавя се 1 ч.л. захар и се разбърква, за да се разтвори. Оставете да престои, докато се разпени, за около 5 минути. В купа с електрически миксер на средна скорост, разбийте яйцата с останалата захар, докато се разпенят; добавете маргарина и разбийте, докато се смесят добре. Продължете да разбивате, докато добавяте портокаловата кора и екстракта. Добавете сместа с маята, след това постепенно разбийте с пресятото брашно на висока скорост в продължение на 5 минути. Добавете сушените плодове и разбийте до смесване. Покрийте купата с чиста, влажна кърпа или фолио и се оставя да престои в топла зона без течение, докато тестото удвои обема си, около 30 минути. Загрейте фурната до 200ºС. Намажете с мазнина подходящ съд за печене. Натиснете тестото надолу, а след това го сложете в приготвената форма; пече в средата на фурната за 10 минути. Намалете температурата на фурната до 160С и се пече докато отгоре се зачерви  и започне да се отделя от формата, още около 30 минути (покрийте с фолио, ако започне да се изпича твърде бързо). Извадете върху решетка, докато се охлади.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта