Италианска торта с кокос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло, меко
1/2 ч мазнина
2 ч захар
5 жълтъка
2 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч мътеница
1 ч.л. ванилия
85 г кокос
1 ч нарязани орехи
5 белтъка, леко разбити
226 г крема сирене, меко
1/2 ч масло, меко
450 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
1/2 ч нарязани орехи
1. Разбийте на крем 1/2 ч масло, мазнината и захарта в купа до побеляване и пухкавост. Добавете жълтъците и разбийте добре.
2. Смесете брашното и содата за хляб. Добавете ги в тестото, като редувате с прясното мляко и 1 ч. л. ванилия; разбивайте добре след всяко добавяне.
3. Добавете кокоса и 1 ч орехи. Добавете разбитите на сняг белтъци.
4. Изсипете в 3 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Пече се на 180 градуса във фурната за 25 минути или до готовност. Охладете в съда за няколко минути. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.
5. Смесете крема сиренето и 1/2 чаша масло в купа; разбийте добре. Добавете пудрата захар и 1 ч. л. ванилия, разбъркайте добре. Добавете 1/2 чаша нарязани орехи.
6. Намажете между слоевете и отгоре и отстрани на охладената торта. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ