Регистрация

Зимен борш

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
930
Оцени рецептата

1 ч ечемик

1/2 ч смесени лимски боб, сушен грах и кафява леща

1 с.л. зехтин

6 ч вода

2 с.л. мисо

1 голяма глава лук, нарязан

5 - 6 репи, обелени и кубчета (или 2 пащърнака или 2 картофа)

2 моркова, нарязан на филийки с дебелина 1 см

225 г гъби, нарязани на филийки

3 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. пипер или на вкус

2 ч.л. риган

1 ч.л. розмарин

1/3 ч тамаринд

3 с.л. несолено масло

 

Запържете лука и чесъна в зехтин, докато лукът е полупрозрачен. Смесете ечемика, лимския боб, граха, лещата, мисото и водата с лук / чесън и оставете да заври. Добавете ряпата и морковите, намалете огъня до средно-слаб и оставете да къкри за около 1 1/2 часа, като се разбърква от време на време. Добавете гъбите, подправките и тамаринда и продължете да готвите на слаб огън за още един час. Добавете масло или маргарин, оставете да престои в продължение на няколко минути и сервирайте.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта