Зимен борш с ечемик и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч ечемик
1/2 ч микс от бейби лимски фасул, грах и кафява леща
1 с.л. зехтин
6 ч вода
2 с.л. мисо
1 голяма глава лук, нарязан
5 - 6 репи, обелени и нарязани на кубчета (или 2 глави пащърнак, или 2 картофа)
2 моркова, нарязани на парчета с дебелина от по 1 см
340 г гъби, нарязани
3 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. пипер (или на вкус)
2 ч.л. риган
1 ч.л. розмарин
1/3 ч.л. тамаринд
3 с.л. несолено масло (или маргарин)
Запържете чесъна и лука в зехтин на умерен огън, докато лукът стане полупрозрачен. Смесете ечемика, боба, граха, лещата, мисото и водата с лука/чесъна и оставете да заври. Добавете ряпата и морковите, намалете огъня до средно-слаб, и оставете да къкри за около 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време. Ако имате стъбла от броколи, ги обелете и нарежете. Можете да ги добавите в този момент. Може да сложите и около 1 чаша накъсано / нарязано зеле около 1/2 час преди супата да е готова. Добавете гъбите, подправките и тамаринда и продължете да готвите на слаб огън за още един час. Добавете маслото или маргарина, оставете за няколко минути и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ