Регистрация

Задушено с лимски фасул и шунка

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
1307
Оцени рецептата

3 свински джолана

450 г лимски фасул

3 чаши пилешки бульон

3 чаши вода

2 скилидки чесън

2 глави червен лук

1 чаша целина - нарязана на кубчета

1 чаша моркови - нарязани

1 дафинов лист

лют сос от чушки - по желание

 

1. Почистете и изплакнете боба. Покрийте с около 8 чаши вода. Сложете на котлона да заври, покрийте с капак и оставете да ври 2 минути. Свалете от огъня, но не махайте капака и оставете да престои 1 час или повече.

2. Докато бобът се накисва, пригответе джоланите. Смесете 3 чаши бульон и 3 чаши вода в голям тежък тиган с капак, оставете да заври. Добавете месото и оставете да къкри за около 1 час.

3. Отцедете боба и изплакнете под течаща топла вода за кратко. Добавете го при месото. Нарежете лука на колеца и ги разделете едно от друго. Добавете лука, заедно с морковите, целината и дафиновия лист, в съда. Счукайте скилидките чесън или използвайте преса за чесън и го прибавете към сместа. Добавете прясно смлян черен пипер и сол на вкус. Добавете още бульон или гореща вода, така че да покрие съставките на 2-3 см.

4. Оставете да къкри за около 1 час, като разбърквате няколко пъти и проверявате дали има нужда да добавите още течност. След като бобът и зеленчуците омекнат, обезкостете джоланите и върнете месото в съда. По желание, добавете лют сос от чушки на вкус и поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта