Регистрация

Ечемик по италиански

Автор:
irina
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
796
Оцени рецептата

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч нарязани сладки зелени чушки

1 скилидка чесън - счукан

1 консерва 450 г домати – неотцедени, нарязани

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сушен босилек

2 ч вода

150 г ечемик - 3/4 чаша

 

В средно голяма тенджера на умерен огън, запържете лука, чушката и чесъна, докато леко покафенеят. Добавете малко вода, ако е необходимо, за да не пресъхват. Добавете доматите, подправките и водата. Оставете да заври. Прибавете ечемика, намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри 50 минути, докато ечемикът омекне и водата се абсорбира. Разбърква се от време на време и се добавя още вода, ако е необходимо.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта