Енчилада със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г нетлъсто говеждо месо
1 средно голяма сладка чушка - нарязана
3 скилидки чесън - счукан
450 г черен боб - отцеден
450 г доматен сос
450 г задушени домати – по мексикански
1 ч пикантен сос
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. чеснова сол
8 царевични тортили
1/2 ч червен лук - нарязан
1/2 ч зрели маслини
1 ч обезмаслено сирене – настъргано
1/4 ч.л. лук на прах
1/4 ч.л. чесън на прах
Зелена салата – накъсана
Заквасена сметана
Пресен домат – нарязан
Запържете месото с чушката, лука и чесъна; отцедете. Добавете боба, доматения сос, задушените домати, пикантния сос, кимиона, чесъна, солта и чесъна на прах и лука на прах. Оставете да къкри за 15 минути. Сложете малко количество от месната смес на тавичка. Покрийте с питките. Покрийте с половината от останалата смес с месо; поръсва се със сирене и маслини. Повторете (без сиренето). Покрийте плътно с алуминиево фолио. Печете на 180С за 20 минути. Махнете фолиото и покрийте с останалото сирене. Печете без да покривате още 5 минути. Покрийте смаруля, домати, сметана и допълнително пикантен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ