Регистрация

Гурме бобена чорба

Автор:
Надежда
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
960
Оцени рецептата

2 с.л. магданоз

1 дафинов лист

3/4 ч.л. сушен риган

3/4 ч.л. мащерка

10 ч бульон от свинско или пилешко

1/2 ч масло

1 ч лук, нарязан

4 моркова, нарязани

3 стръка целина, нарязана

2 скилидка чесън, счукан

225 г шунка, нарязана на кубчета

1 консерва (800 г) домати, нарязани

1 с.л. горчица

Сол и черен пипер на вкус

 

Измийте боба и се накисва за една нощ. В голяма тенджера, смесете боба с магданоза, дафиновия лист, ригана и мащерката. Добавете бульона от свинско или пилешко. Оставете да заври и отстранете появилата се на повърхността пяна. Намалете огъня и оставете да къкри 2 1/2 часа или докато бобът омекне. В тиган, разтопете маслото и запържете леко лука, морковите, целината и чесъна. Добавете сместа при боба и бульона. Накрая добавете шунката, консервата домати, горчицата, солта и черния пипер. Оставете да къкри още малко и след това поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта