Регистрация

Вкусно чили с телешка кайма

Автор:
radito
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
516
Оцени рецептата

450 г телешка кайма (или пуешка)

1 скилидка чесън, счукан

1 голяма глава лук, ситно нарязан

1 средно голяма зелена чушка, фино нарязана

4 с.л. чили на прах

1 с.л. ябълков оцет

1/4 ч.л. бахар

1/4 ч.л. кориандър

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сол (или на вкус)

1/2 ч вода

1 консерва, 450 г натрошени домати

1 консерва, 450 г боб, неотцеден

1/4 ч царевица, консерва

 

Запържете каймата, чесъна, лука и чушката в тиган на умерено силен огън, като се разбърква често, за да натрошите месото. Запържете, докато лукът омекне и месото вече не е розово на цвят. Добавете останалите съставки. Оставете да заври, покрийте и намалете огъня. Оставете да къкри за 45 минути, като се разбърква често.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта