Регистрация

Вкусно чили с много пипер

Автор:
yordanka
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

7 с.л. масло

2 средно големи скилидки чесън, нарязани фино

4 глави лук, ситно нарязан

1 сладка чушка

1,2 кг телешка кайма

1 с.л. зехтин

680 г телешка плешка, нарязана на ленти

3 с.л. пикантно червено чили, смляно

3 големи домата, нарязани

1 ч.л. захар

1 дафинови листа

4 листа босилек, пресен, нарязан ситно

Сушена мащерка

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. лют пипер

1/2 ч.л. бахар

2 с.л. наситнени чили чушлета

1 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. лют сос

6 прясно нарязани леко люти чушки

1/2 ч червено сухо вино

3/4 ч телешки бульон

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян черен пипер

3 ч сварен боб, отцеден

 

Разтопете 3 с.л. от маслото в тенджера на умерен огън. Добавете половината от чесъна, половината от лука, както и зелената чушка и варете в продължение на 5 минути. Направете голямо кладенче в центъра на зеленчуците и поставете каймата в центъра. Увеличете огъня и варете, като разбърквате и остъргвате тигана с метална шпатула. Постепенно прибавете околните зеленчуците и варете, докато месото се зачерви равномерно. Прехвърлете сместа в голям съд за печене. Междувременно, загрейте зехтина и 1 супена лъжица от маслото в тенджера. Задушете телешката плешка, по няколко ленти в даден момент, на силен огън, докато добре покафенеят. Прехвърлете в чиния. Намалете топлината и след това избършете тигана със салфетка. Върнете месото в съда. При разбъркване се добавя смляното чили и се готви три минути на слаб огън. Прехвърлете в съда за печене. Разтопете останалото масло в тиган на умерен огън. Добавете останалия лук и чесън и се готви още 3 минути. При разбъркване се добавят доматите, захарта и дафиновият лист и се вари в продължение на 10 минути. Прехвърлете сместа в съда за печене. Разбъркайте всички останали съставки, с изключение на фасула в съда. Пече се покрито на 150 градуса в продължение на 3 часа. Прибавете боба, разбъркайте и печете още 1/2 час.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта