Регистрация

Вкусна шоколадова торта

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
480
Оцени рецептата

1 1/4 ч брашно

1/3 ч какао

1 ч.л. сода за хляб

6 с.л. маргарин, разтопен

1 ч захар

1 ч мляко

1 с.л. бял оцет

1/2 ч.л. ванилов екстракт

 

Загрейте фурната до 180С. Намажете две кръгли тавички с олио. В купа, смесете брашното, какаото и содата за хляб. В тенджера, разтопете маргарина и добавете захарта. Отстранете от огъня. Добавете млякото, оцета и ванилията в тенджерата и разбъркайте. Добавете сухите съставки и разбийте, докато са добре смесени. Излейте равномерно в тавите. Пече се 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се. Напълнете по средата и глазирайте отгоре с крем. Оставете в хладилника. За крема: В купа, разбийте с миксер един пакет бита сметана, 1/2 чаша студено обезмаслено мляко, 1 супена лъжица какао и 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия. Разбийте на висока скорост на миксера за около 4 минути или докато се оформят меки връхчета.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта