Вкусна шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч какао
1/2 ч топла вода
2 ч.л. сода
1/2 ч растителна мазнина
2 ч захар
2 яйца; големи
2 ч.л. ванилия
2 1/2 ч брашно; пресято
1 ч мътеница
За какаовата глазура:
1/2 ч масло или маргарин
28 г шоколад, натрошен
450 г пудра захар; пресята
1 белтък; голям
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. лимонов сок
3 с.л. мляко
Комбинирайте какаото, топлата вода и содата за хляб в малка купа. Оставете да престои, докато смесвате другите съставки. Разбийте на крем мазнината и захарта заедно в купа, с помощта на електрически миксер на средна скорост, до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате хубаво след всяко добавяне. Разбийте ванилията и какаото в сместа. Добавете брашното, като редувате с мътеницата, при кремообразната смес и разбивайте добре след всяко добавяне. Изсипете сместа в 3 намазани с масло и постлани с восъчна хартия кръгли тавички за торта. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 10 минути. Извадете и сложете върху решетка, докато се охлади напълно. Сложете един от блатовете в чиния за сервиране. Намажете с какаовия крем. Покрийте с втори блат и намажете с глазура. Покрийте с третия блат и намажете отстрани и отгоре с останалата глазура.
На глазурата: Смесете маслото и шоколада на водна баня и се разбърква докато се разтопи. Сваля се от огъня, охлажда се до стайна температура. Пресейте пудрата захар в голяма купа. Направете кладенче в центъра и добавете белтъка, ванилията и лимоновия сок. Изсипете сместа при шоколада. Разбъркайте до гладкост, с помощта на електрически миксер на средна скорост. Добавете млякото, докато се получи желаната консистенция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ