Регистрация

Вегетарианско чили

Автор:
надежда
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
667
Оцени рецептата

2 1/2 ч боб

6 ч вода

1 ч.л. сол

1 ч доматен сок

1 ч булгур

Зехтин за пържене

4 скилидки счукан чесън

1 1/2 ч нарязан лук

1 ч нарязани моркови

1 ч нарязана целина

1 ч.л. босилек

1 с.л. чили на прах

1 с.л. смлян кимион

Сол и черен пипер

щипка лют червен пипер (на вкус)

1 ч нарязана зелена чушка

2 ч нарязани пресни домати

Сокът от 1/2 лимон

3 ч.л. доматено пюре

3 ч.л. сухо червено вино

Магданоз

Сирене

 

Сложете боба в тенджера и покрийте с 6 чаши вода. Накиснете за 3 - 4 часа. Добавете допълнително вода и сол. Варете, докато омекне (около 1 час). Следете нивото на водата и добавете още, ако е необходимо.

Сложете доматения сок да заври. Изсипете върху суровия булгур. Покрийте и оставете да престои най-малко 15 минути. Сотирайте лука и чесъна в зехтин. Добавете морковите, целината и подправките. Когато зеленчуците са почти готови, добавете чушките. Гответе, докато омекнат. Комбинирайте боба, булгура, сотираните зеленчуци, доматите, лимоновия сок, доматеното пюре и виното и кипнете на умерен огън. Сервирайте гарнирано със сирене и магданоз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта