Бяло чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч консервиран бял боб, неотцеден
3/4 ч пилешки бульон
1 с.л. чесън, счукан
2 ч орехи, нарязани
1 1/8 с.л. зехтин
90 г нарязано зелено чили
1 леко люто зелено чили - без семената и нарязано
2 ч.л. смлян кимион
2 ч.л. сушен риган
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 капка лют сос
1 кг пилешки гърди, поширани, без кожата, нарязани на кубчета
За гарниране:
настъргано сирене
салца
зелен лук, нарязан
Смесете неотцедения боб с пилешкия бульон в касерола с обем 3 1/2 л. В малък тиган, леко задушете чесъна и лука в мазнината, докато станат полупрозрачни и омекнат. Добавете чилито и подправките се разбърква много добре. Добавете лучената смес при боба. Добавете пилешкото месо и варете на слаб огън в продължение на 5 минути или докато се сгорещи. Добавете още пилешки бульон, ако е необходимо и се сгорещява. Поднесете, гарнирано със сирене, салца и зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ