Регистрация

Бяло чили

Автор:
Юлия
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
817
Оцени рецептата

450 г боб

6 чаши вода

6 чаши пилешки бульон

1 голяма глава лук - нарязан

2 скилидки чесън - счукан

2 консерви от по 113 г нарязани на кубчета зелени люти чушки

1 супена лъжица сух риган

1 супена лъжица смлян кимион

1/2 чаена лъжичка лют червен пипер

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка черен пипер

4 чаши нарязано на кубчета сварено пилешко

1/2 чаша настъргано сирене Монтерей Джак

 

Изплакнете боба. Сложете го в голяма тенджера и добавете вода; оставете да кипне. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 2 минути. Отстранете от огъня. Покрийте и оставете фасула да се накисва в продължение на един час. Отцедете. Добавете пилешкия бульон, лука, чесъна, лютите чушки, ригана, кимиона, лютия червен пипер, солта и черния пипер. Оставете да заври, намалете огъня. Покрийте с капак и оставете да къкри един час. Прибавете пилешкото месо и оставете да къкри, покрито, за още 1/2 до 1 час. Прибавете сиренето, докато се разтопи и сервирайте.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта