Регистрация

Бяла шоколадова торта

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

4 белтъка

113 г бял шоколад, нарязан

1 ч масло

2 ч захар

4 жълтъка

1 ч.л. ванилия

2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч мътеница

1 ч кокосови стърготини

1/2 ч смлени орехи

За глазурата:

113 г бял шоколад

1/4 ч масло

1 ч.л. ванилия

4 ч пресята пудра захар

3 – 4 с.л. вода

 

В голяма купа оставете белтъците да престоят на стайна температура в продължение на 30 минути. Междувременно, намажете с масло и леко набрашнете три кръгли тави за печене. Поставете шоколада в малка тенджера на много слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато шоколадът започне да се топи. Незабавно отстранете от огъня и се разбърква до гладкост. В голяма купа разбийте маслото и захарта с електрически миксер на средна скорост до пухкав крем. Добавете жълтъците и ванилията; разбийте, до побеляване. Добавете шоколада и разбийте докато се смесят. Смесете с брашното и бакпулвера. Като редувате, добавете брашнената смес и мътеницата, като разбивате на ниска скорост, докато се смесят. Измийте бъркалките. В голяма купа, разбийте белтъците с електрически миксер на висока скорост на сняг. Внимателно обединете белтъците с течното тесто, разбъркайте с кокоса и орехите. Разстелете тестото в подготвените тави. Пече се на 180С за 25 до 30 минути или докато тортата е златиста и отскача обратно при допир. Охладете блатовете в тавите върху решетка за 10 минути и извадете от съда, за да се охладят напълно. Пригответе глазурата и сглобете тортата, като поставите единия блат върху голяма чиния за сервиране; намажете с 3/4 чаша от глазурата. Покрийте с втори блат торта, намажете с 3/4 чаша глазура. Покрийте с останалия блат торта. Добавете 1 супена лъжица топла вода в останалата глазура; изсипете върху тортата и покрийте хубаво. На глазурата: Сложете шоколада в малка тенджера на много слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато шоколадът започне да се топи. Незабавно отстранете от огъня и разбъркайте до гладкост. Охладете леко. В купа смесете разтопения шоколад, маслото и ванилията. Прибавете пудрата захар и достатъчно вода, така че да се получи консистенция, подходяща за намазване.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта