Бяла коледна торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блатовете:
1 1/2 чаши маргарин или масло
113 г бял шоколад
1 1/2 чаши мътеница
4 яйца, леко разбити
1/4 чаена лъжичка есенция от ром
3 1/2 чаши брашно
1 чаша орехи, печени, нарязани
2 1/4 чаша захар
1/2 чаша кокосови стърготини
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка бакпулвер
За крема с бял шоколад:
113 г бял шоколад
1/2 чаша маргарин или масло, меко
311 г крема сирене, меко
6 чаша пудра захар, пресято
За поръсване:
1/2 чаша кокосови стърготини, препечени
16 орехови половини, препечени
Нарежете белия шоколад и заделете половината за крема.
В голяма тенджера, сложете маргарин или масло и 3/4 чаша вода да заври, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня. Добавете шоколада и разбърквайте, докато се разтопи. Прибавете млякото, яйцата и есенцията от ром и оставете настрана.
Разбъркайте 1/2 чаша от брашното и орехите и оставете настрана.
В друга голяма купа, смесете заедно останалите 3 чаши брашно, захарта, кокоса, содата и бакпулвера. Разбъркайте с маслената смес. Прибавете ореховата смес и разбъркайте.
Изсипва се в 3 намазани и набрашнени кръгли тави за печене. Пече се на 180 градуса във фурната за 25 до 30 минути или до готовност.
Охладете в тавите за 10 минути и извадете върху решетка.
За да приготвите крема, разтопете заделения шоколад. Охладете 10 минути. В голяма купа, разбийте 1/2 чаша омекотен маргарин или масло и омекотеното крема сирене с електрически миксер, докато се смесят. Прибавете шоколада. Постепенно добавете захарта и разбийте до гладкост.
Сложете единия блат в чиния за сервиране и намажете с 1/2 чаша от глазурата. Повторете с втория блат. Покрийте с третия блат и глазирайте отгоре и отстрани с останалата глазура. Поръсете с препечен кокос и орехови половини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ