Регистрация

Бяла кокосова торта

Автор:
Генчев
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
760
Оцени рецептата

3 ч пресято брашно

3 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч белтъци - около 8

1/2 ч.л. оцет

2 ч захар

1 ч масло, меко

1 ч.л. ванилия

1 ч мляко

Готова бяла глазура

200 г кокосови стърготини

 

1. Намаслете и постелете с восъчна хартия дъната на две формички за торта; намаслете и хартията. Пресейте брашното, бакпулвера и солта върху парче восъчна хартия. Загрейте фурната до 180С.

2. Разбийте белтъците в купа с електрически миксер на висока скорост на пяна. Прибавете оцета, а след това добавете 1 чаша захар, по 1 супена лъжица наведнъж, докато се образуват меки върхове.

3. Без да измивате бъркалките, разбийте маслото в голяма купа до крем. Смесете с останалата 1 чаша захар и ванилията.

4. Добавете пресетите сухи съставки, като редувате с млякото и разбивате след всяко добавяне, докато тестото е гладко. Внимателно добавете белтъците. Изсипете сместа в тавите.

5. Пече се в предварително загрята фурна за 30 минути или докато отскача при допир в центъра. Охладете в съда върху решетка за 5 минути. Извадете и отлепете восъчната хартия; охладете напълно.

6. Намажете с глазура между слоевете и отгоре и отстрани на тортата. Поръсете обилно с кокос.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта