Регистрация

Боровинкова торта

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

1/2 ч масло или маргарин - мек

1/2 ч мазнина за сладкиши

1 1/2 ч захар

4 яйца

1 ч.л. ванилия

1 чаена лъжичка бадемов екстракт

3 ч универсално брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:

1 супена лъжица универсално брашно

2 супени лъжици царевично нишесте

1 ч.л. тапиока

4 ч пресни или замразени боровинки - разделени

1 ч. л. настъргана лимонова кора

За глазурата:

1 ч пудра захар

2 супени лъжици мляко

1 ч.л. лимонов сок

 

В купа, разбийте на крем маслото, мазнината и захарта. Прибавете яйцата, едно по едно. Добавете екстрактите. Смесете брашното и бакпулвера, добавете ги в сместа и разбъркайте хубаво. Разпределете две трети от сместа в намазана с масло тава с размери 38x25,5x2,5 см.

На пълнежа: смесете брашното, царевичното нишесте и тапиоката в голяма купа. Добавете 1/2 чаша боровинки, намачкайте с вилица и разбъркайте хубаво. Добавете лимоновата кора и останалите плодове; разтръскайте купата, така че да се покрият. Изсипете равномерно върху тестото в тавата. Сложете останалото тесто с пълни супени лъжици върху пълнежа. Печете на 180°С за 40 минути или до златисто-кафяво. Смесете съставките за глазурата и поръсете торта, докато е още топла.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта