Регистрация

Богата шоколадова торта

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
765
Оцени рецептата

1 ч захар

1/4 ч какао

1/2 ч мътеница

1/2 ч.л. ванилия

115 г масло, безсолно

1 яйце

1 ч брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

1 щипка сол

60 г горчиво-сладък шоколад

1/4 ч сметана

1/4 ч.л. ванилия

 

Разделете захарта и мътеницата. Разбийте яйцето. Оставете маслото да омекне. Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете с масло и поръсете с брашно кръгла форма за торта и оставете настрана. Разбийте 1/2 чаша захар, какаото, 1/4 чаша мътеница и ванилията. В друга купа смесете маслото и 1/2 чаша захар; разбийте до побеляване и пухкав крем. Добавете разбитото яйце малко по малко, като разбивате добре след всяко добавяне. Разбийте с какаовата смес. Смесете брашното, содата и солта. Пресейте отново заедно и разбийте с маслено-какаовата смес на два пъти, като редувате с 1/4 чаша мътеница. Изсипете сместа в подготвената тава и печете на 190 градуса за 30-35 минути. Оставете тортата да престои за няколко минути преди да я извадите върху решетка да се охлади. За глазурата: Разтопете шоколада, сметаната и ванилията на водна баня. Разбърква се, докато стане гладко и се охлажда леко. Изсипете сместа върху готовия блат.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта