Боб чорба с пушен свински джолан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г бял боб
2 л пилешки бульон
1 свински джолан, пушен
1 голяма глава лук, нарязан
225 г моркови, обелени и нарязани на кубчета
225 г целина, прясна, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, счукан
1 - 2 дафинови листа, набодени с цели зърна карамфил върху глава лук
3 ч картофи, нарязани на едри кубчета
сос табаско на вкус
1. Накиснете боба за една нощ.
2. Смесете боба, течността от накисването, бульона и джолана и варете в продължение на 1 час.
3. Задушете лука, морковите и целината в продължение на 4 или 5 минути или докато лукът стане полупрозрачен. Добавете чесъна, докато усетите аромата.
4. Добавете боба, сместа с бульона и джолана към зеленчуците.
5. Добавете лука с набодените дафинови листа и картофите и оставете да къкри, докато бобът и картофите омекнат.
6. Извадете лука с набодените дафинови листа и джолана. Нарежете месото на джолана на кубчета и заделете.
7. Пасирайте половината супа. Върнете я в съда, заедно със заделения джолан.
8. Подправете на вкус с табаско и със сол и пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ