Регистрация

Боб чорба с пушен свински джолан

Автор:
roni
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
853
Оцени рецептата

450 г бял боб

2 л пилешки бульон

1 свински джолан, пушен

1 голяма глава лук, нарязан

225 г моркови, обелени и нарязани на кубчета

225 г целина, прясна, нарязана на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

1 - 2 дафинови листа, набодени с цели зърна карамфил върху глава лук

3 ч картофи, нарязани на едри кубчета

сос табаско на вкус

 

1. Накиснете боба за една нощ.

2. Смесете боба, течността от накисването, бульона и джолана и варете в продължение на 1 час.

3. Задушете лука, морковите и целината в продължение на 4 или 5 минути или докато лукът стане полупрозрачен. Добавете чесъна, докато усетите аромата.

4. Добавете боба, сместа с бульона и джолана към зеленчуците.

5. Добавете лука с набодените дафинови листа и картофите и оставете да къкри, докато бобът и картофите омекнат.

6. Извадете лука с набодените дафинови листа и джолана. Нарежете месото на джолана на кубчета и заделете.

7. Пасирайте половината супа. Върнете я в съда, заедно със заделения джолан.

8. Подправете на вкус с табаско и със сол и пипер.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта