Регистрация

Боб с телешко

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

2 консерви печен боб - (795 г), отцеден

450 г телешка кайма

1/2 зелена чушка, без семената и едро нарязана

1/2 червена чушка, без семената и едро нарязана

2 ч нарязан лук

1 ч барбекю сос

4 цели зърна карамфил

4 цели зърна бахар

8 цели зърна черен пипер

3 с.л. суха подправка за барбекю

1/2 ч.л. лют червен пипер (по желание)

1/2 ч кафява захар

 

Отцедете боба в гевгир и оставете настрана. Поставете целите зърна бахар, пипер и карамфил в мелничка за подправки или пасатор. Смелете наедро. Запържете каймата в голям тиган. Разбърквайте, докато се натроши. Отцедете и върнете в съда. Задушете чушките и лука със запържената кайма. Добавете отцедения боб и барбекю соса. Сгорещете, докато заври, като разбърквате от време на време. Прибавете сместа с подправките и кафявата захар. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 15 минути. Загрейте фурната до 190 градуса. Прехвърлете боба в подходящ огнеупорен съд за сервиране. Пече се непокрито за 30 мин. Поднесете горещо.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта