Боб с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 консерви печен боб - (795 г), отцеден
450 г телешка кайма
1/2 зелена чушка, без семената и едро нарязана
1/2 червена чушка, без семената и едро нарязана
2 ч нарязан лук
1 ч барбекю сос
4 цели зърна карамфил
4 цели зърна бахар
8 цели зърна черен пипер
3 с.л. суха подправка за барбекю
1/2 ч.л. лют червен пипер (по желание)
1/2 ч кафява захар
Отцедете боба в гевгир и оставете настрана. Поставете целите зърна бахар, пипер и карамфил в мелничка за подправки или пасатор. Смелете наедро. Запържете каймата в голям тиган. Разбърквайте, докато се натроши. Отцедете и върнете в съда. Задушете чушките и лука със запържената кайма. Добавете отцедения боб и барбекю соса. Сгорещете, докато заври, като разбърквате от време на време. Прибавете сместа с подправките и кафявата захар. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 15 минути. Загрейте фурната до 190 градуса. Прехвърлете боба в подходящ огнеупорен съд за сервиране. Пече се непокрито за 30 мин. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ