Регистрация

Боб с нахут по мексикански с кнедли от царевично брашно

Автор:
lubo
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
940
Оцени рецептата

1/3 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 разбит белтък

2 с.л. олио

1 ч нарязан лук

425 г консерва нахут

425 г консерва доматен сос

2 ч.л. чили на прах

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

1/3 ч жълто царевично брашно

1/4 ч.л. сол

1/4 ч обезмаслено мляко

3/4 ч вода

1 скилидка чесън, счукан

425 г консерва червен боб, отцеден

113 г консерва зелена люта чушка, нарязана на кубчета

1/4 ч.л. сол

 

В купа смесете брашното, царевичното брашно, бакпулвера и 1/4 ч.л. сол; заделете. В малка купа смесете белтъка, млякото и маслото; заделете.

В тенджера смесете водата, лука и чесъна и оставете да заври. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 5 минути или докато зеленчуците омекнат. Прибавете нахута, боба, доматения сос, отцедените зелени люти чушки, чилито на прах и ¼ ч.л. сол. В малка купа смесете царевичното нишесте и 1 с.л. вода и изсипете в бобената смес. Варете и разбърквайте докато леко се сгъсти. Намалете котлона.

За кнедлите, добавете сместа с млякото към брашнената смес и разбъркайте леко. Капнете от сместа за кнедли по една супена лъжица на пет места върху бобената смес. Покрийте и оставете да къкри за 10-12 минути или докато клечка за зъби поставена в центъра на кнедлите излезе чиста.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта