Боб с лапад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 връзка (около 20 средно големи листа) лапад
1 ч пресен маслен боб
1 малка глава лук, нарязан
1 - 2 пресни люти чушки
без семената, нарязани
1/2 ч бяло вино
2 дафинови листа
Сложете виното в тенджера под налягане и добавете изплакнатия фасул, дафиновия лист, както и достатъчно вода, така че да покрие всичко. Сложете на умерен огън, без да покривате тенджерата. Оставете да къкри, докато подготвяте лапада: изплакнете всяко листо, отстранете жилавите стъбла и подредете листата едно върху друго; навийте плътно на руло и нарежете напречно. Добавете лука при фасула и варете, докато стане полупрозрачен. Добавете лапада и лютите чушки и се разбърква добре. Сложете капака на тенджерата под налягане и оставете да заври. Гответе под налягане за около 3 минути. Охладете тенджерата под студена вода. Поднесете с оцет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ