Регистрация

Боб по каубойски

Автор:
петя добрева
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
883
Оцени рецептата

225 г шарен боб

1/2 ч нарязана пушена шунка

1 ч нарязан лук

225 г доматено пюре

115 г консерва нарязано зелено чили

1/4 ч кафява захар

1 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. семена синап

 

Изплакнете боба. Сложете боба и 4 чаши вода в голяма тенджера. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 2 минути. Отстранете от огъня. Покрийте и оставете да престои за около 1 час. Отцедете и изплакнете боба. Сложете боба и 4 чаши прясна вода в същия съд. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за около 75 минути или докато зърната омекнат, като се разбърква от време на време. Отцедете боба, като запазите течността. Смесете боба, шунката и лука в йенска тенджера с капак. Смесете половин чаша от течността на боба, доматеното пюре, лютите чушки, кафявата захар, чилито на прах, солта и семената синап. Разбъркайте хубаво и печете покрито на 160С за около час. Свалете капака и се пече още около 45 минути или повече, за да желаната консистенция.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта