Регистрация

Бобени питки с шунка

Автор:
Юлия
|
Дата:
04 Jul
|
Видяна:
808
Оцени рецептата

900 г бял боб

2 л вряща вода

1 с.л. сол

1/4 ч сушен лук

1 ч зелена чушка - нарязана на тънки ивици

3/4 ч масло или маргарин

3/4 ч брашно

4 ч.л. семена синап

1 1/2 л течност от накисването на боба и мляко

225 г настърган чедър

1 кг шунка, нарязана на кубчета

За поръсване:

1/4 ч галета

1 с.л. масло, разтопено

 

Сложете боба във вряща вода и оставете да заври. Варете за 2 мин. и накиснете за 1 час или за през нощта. Добавете сол. Варете до омекване, около час и половина. Отцедете и запазете течността. Задушете лука и зелената чушка в мазнина за около 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете брашното и синапа. Добавете достатъчно мляко към заделената течност от боба, така че да се получат 1 1/2 литра. Добавете сместа бавно при зеленчуците. Гответе до сгъстяване, като разбърквате непрекъснато. Добавете боба, сиренето и шунката.

Загрейте фурната до 190ºС.

Смесете ¼ чаша галета с 1 супена лъжица разтопено краве масло или маргарин за всяка порция. Поръсете сместа, поставена в подходящи индивидуални купички. Пече се в продължение на 30 минути или докато леко покафенее.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта