Регистрация

Бобена яхния с копър и домати

Автор:
benito
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
457
Оцени рецептата

450 г фасул, изплакнат

4 ч зеленчуков бульон

1 дафинов лист

6 скилидки чесън, счукан леко

2 големи глави копър, обелен, нарязан на тънки филийки

1/2 ч зехтин

5 ч домати, белени, без семената, нарязани, със сока

1 ч наситнен пресен магданоз

Сокът на 1 лимон

Сол

Прясно смлян черен пипер

 

Накиснете боба в голяма купа с вода, така че да се покрие за няколко часа или една нощ. Отцедете. Сложете накиснатия боб в тенджера с бульона и добавете достатъчно вода, така че да го покрие на 5 см. Добавете дафиновия лист и скилидките чесън. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, покрито, докато зърната омекнат, около 45 мин. Сгорещете 1/3 чаша зехтин в голям тиган; запържете копъра над средно-слаб огън, докато поомекне и стане полупрозрачен, около 10-12 минути. Добавете доматите при копъра; гответе 5 или 6 минути. Изхвърлете чесъна и дафиновия лист от боба; отцедете боба. Добавете го в тигана и разклатете леко, за да комбинирате всички съставки. Добавете нарязаните листа магданоз и копър. Поръсете със сол и пипер. Отстранете от огъня, добавете лимонов сок и останалия зехтин на вкус. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта