Регистрация

Бобена яхния със зеленчуци

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
04 Jul
|
Видяна:
677
Оцени рецептата

450 г боб

2 ч зеленчуков сок

1/2 ч сухо бяло вино

1/3 ч соев сос

1/3 ч ябълков или ананасов сок

1/2 ч нарязана целина

1/2 ч пащърнак - нарязан на кубчета

1/2 ч моркови, нарязани на кубчета

1/2 ч гъби, нарязани на кубчета

1 глава лук, нарязан на кубчета

1 ч.л. сушен босилек

1 ч.л. сушен магданоз

1 дафинов лист

3 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. смлян черен пипер

1 ч сварен ориз или паста

 

Почистете, изплакнете и накиснете боба за през нощта. Отцедете и поставете в уреда за бавно готвене. Добавете зеленчуковия сок, виното, соевия сос и ябълковия или ананасов сок. Покрийте със зеленчуков бульон или вода; добавеното количество зависи от това дали предпочитате супа (повече течност) или яхния (по-малко). Гответе 2 часа. Добавете зеленчуците, билките и подправките и варете в продължение на 5-6 часа на ниска мощност до омекване на морковите и пащърнака. След като омекнат, добавете ориза или пастата и гответе още час.

 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта