Бобена чорба с наденица и запръжка със сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г шарен боб
450 г наденица
4 л вода
4 зърна пипер
1/2 глава лук - нарязан на кубчета
1 с.л. мазнина от бекон
1 с.л. брашно
1 глава лук - наситнен
230 мл сметана
1 с.л. брашно
Измийте боба. Накисва се за една нощ и се сварява с наденицата в тенджера заедно с лука и сол и пипер на вкус. Когато бобът и месо се сготвят, направете запръжка, като запържите мазнината от бекона с лука и брашното до покафеняване и добавете 1 ч вода, оставете да заври. Добавете при супата и варете около 5 минути, докато супата заври отново. Смесете заквасената сметана, трябва да е на стайна температура, с 1 с.л. брашно. Добавете по малко от топлата супа и разбъркайте добре, докато се разреди сметаната и температурите се изравнят, след това добавете при горещата супа (внимавайте да не се пресече). Върнете да заври леко, след това включете котлона.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ