Регистрация

Бобена чорба с наденица и запръжка със сметана

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
701
Оцени рецептата

225 г шарен боб

450 г наденица

4 л вода

4 зърна пипер

1/2 глава лук - нарязан на кубчета

1 с.л. мазнина от бекон

1 с.л. брашно

1 глава лук - наситнен

230 мл сметана

1 с.л. брашно

 

Измийте боба. Накисва се за една нощ и се сварява с наденицата в тенджера заедно с лука и сол и пипер на вкус. Когато бобът и месо се сготвят, направете запръжка, като запържите мазнината от бекона с лука и брашното до покафеняване и добавете 1 ч вода, оставете да заври. Добавете при супата и варете около 5 минути, докато супата заври отново. Смесете заквасената сметана, трябва да е на стайна температура, с 1 с.л. брашно. Добавете по малко от топлата супа и разбъркайте добре, докато се разреди сметаната и температурите се изравнят, след това добавете при горещата супа (внимавайте да не се пресече). Върнете да заври леко, след това включете котлона.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта